perjantai 11. marraskuuta 2011

Skarppaus!

Kyllä.Näin minä ajattelin ennen tämän viikon tiistaita, jolloin menimme isäni syntymäpäiväjuhlille.
Minusta on suuri aika alkaa oikeasti ajatella kurviensa suuruutta, kun jo isoisäkin alkaa mainita huomanneensa rasva-prosentin nousua. Mummukin on jo jonkin aikaa sitten tullut ajoittain kyselemään, josko hänestä nyt on tulossa isoisomummu. Niin.....

Tästä kaikesta ahdistuneena tein vihdoin lopullisen päätöksen aloittaa esteetön ja ikuisen onneton laihdutuskuurini. Tämähän ei onneksi kuitenkaan tarkoita paastomista tai äidin suosittelemaa viikkoa jolloin saisi syödä ainoastaan piimä-tilli-kurkku -soppaa, vaan Minäkin ryhdyn karppaanaan!

Te tuhannet lukijani mietittekin siellä varmaan, miten minä ikinä kykenen siihen sillä minähän olen kasvissyöjä! Mitä ihmeessä aijon syödä, jos ravinnostani poistuvat myös leipä, pasta, riisi ja peruna? Noh, tässäpä teille helppo ja yksinkertainen ratkaisu: MINÄ RYHDYN LIHASYÖJÄKSI!
Huh. Tulihan se sanottua.. Mutta miettikää! 9 vuoden kasvissyönnin jälkeen se oikeasti on iso juttu!

En ole vielä syönyt lihaa, mutta jo elän jo kolmatta päivää ilman hiilareita ja hengissä ollaan. Niiden sijaan syön mm. salaattia, lohta (maksoi hei Lidlissä vain 8e/kg!), juustoa, paprikaa, kananmunaa, majoneesia ja sienisalaattia. Ja on kuulkaas hyvää! Jääkaappiin on jo ostettu kanaa ja jauhelihaa ja aijon todellakin opetella syödä niitä. :---) Kaikennäköistä puolesta- ja vastaan-mielipidettä on karppaamisesta kuulunut, mutta nyt minä aijon jokatapauksessa kokeilla tätä. Liian kauan olen odotellut, kierrellyt ja kaarrellut. Nyt on aika toimia!

Tämän päivän ruokana uunilohta, raejuustoa ja sienisalaattia!

Ihan hyvinhän tämä on ainakin tähän mennessä näyttänyt toimivan. Tietysti nyt aamupalalla on tottunut syömään leipää, viikonloppuisin juomaan lonkeroa ja leffailtoina mussuttaa sipsiä ja suklaata, mutta kaikkeen voi totutella uudelleen. Pop-cornit eivät esimerkiksi ole niin epäterveellisiä kuin sipsit sekä oikein tumma 80% suklaa edes ole kovin lihottavaa. Eilen maistelin 60%sta ja jopa tykkäsin siitä! Karppaaminen tietysti maksaakin normaalia syömistä enemmän, sillä ennen saattoi pärjätä pelkillä nuudeleilla ja makaroneilla kun nyt taas on hankittava kasviksia, munia ja lihoja... Toisaalta taas säästää lonkeroissa. Niissä se suurin hiilaripommi luultavasti onkin!

Katsotaan siis miten tämä tästä etenee. 
Sunnuntaina kyllä olis tulossa isänpäivälounasteluja... Miten mahtaa käydä... : /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti