tiistai 17. tammikuuta 2012

Pätkäpaasto

Yritykseni laihduttaa ovat olleet vaihtelevasti onnistuneita. Viimeisin kokeilu, karppaus, vaikutti alunperin melkoisen helpolta; ei perunaa, pastaa, riisiä, leipää, sokeria. Helppoa! Niitä syömättähän olemalla pääsi jo aika pitkälle! Tai, niin minä luulin...

Kuvituksena toimivat tällä kertaa googlettamalla haetut kuvat lempiruuistani! :---D

Karppauksen huono puoli on sen välittömyys. Esimerkiksi minun, suklaan ja sipsien mielettömän ystävän, oli hyvin vaikeaa pysytellä kyseisistä herkuista erossa. Tuntui että heti karppauksen aloitettuani kaikki mahdolliset ystäväni ilmoittivat pitävänsä pippalot ja eihän nyt sellaisissa voi olla syömättä hiukan sipsiä tai juomatta vähän alkoholia. Juuri saatuani itseni taas kuriin, alkoi vanhempien luona ilmestyä mitä maukkaimpia pasta-aterioita tarjottavaksi ja tuli tietysti se joulukin, jolloin laihduttaminen on ehdottomasti kiellettyä.


En kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan pyrin jatkuvasti pitämään painonhallinnan mielessä. Sillä kun on kummallinen ominaisuus aina herkkuja nähdessäni unohtua aivotiedostojeni syöväreihin. Pahin mokahan kun on juuri se "hetkellinen unohdus", joka johtaa toiseen ja kolmanteenkin kertaan. Kolme kertaa syöpöteltyä alkaakin jo miettiä, ettei koko hommassa enää olekaan mitään järkeä ja mitä sillä sitten väliä, ihan sama.


Sain ehdotonta innostusta ja lisäpotkua löydettyäni shaking heartbeatin Tiinan uuden terveys/laihdutus-blogin! Hän kertoi karppauksestaan ja kuntoiluistaan. Eräs postaus pääsi kuitenkin vaikuttamaan elämääni useimpia postauksia enemmän. Siinä nimenomaisessa merkinnässä Tiina kertoi uudesta laihdutusmenetelmästään, pätkäpaastoilusta, jonka aloittamiseen päädyin saman tien.


Aloittamisesta on nyt kulunut noin viikko ja voin sanoa ihan tykänneeni. Aamupalaksi juon vettä, samoin lounaaksi ja vasta neljältä koulusta kotiin tunluani syön päivän ensimmäisen ateriani. Pätkäpaastoilun a ja o on vesi, vesi ja vesi. En ole koskaan ollut erityinen veden juonnin ystävä, mutta nyt juon päivässä melkein kokoonaisen 1,5 litran pullollisen vettä. Shokeeravia tuloksia en ole vielä kokenut, mutta muiden kokemuksien perusteella vaikuttaa ainakin aika toimivalta!


Painonpudotuksen lisäksi parasta tässä tietysti on myös dieetin rentous. Rentous siinä mielessä että voi oikeasti syödä melkein mitä vaan, ilman mitään tiettyjä rajoitteita. Ei siis tarvitse näin kieltää itseltään mitään! :----)


Tätä siis kokeilen ja yritän pysytellä parhaani mukaan.
Kysykää pois, jos jotain on mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti